AcceptMeNow

Accept me, or else... ;)

Ven med den bästa <3

Publicerad 2013-06-18 23:50:00 i

Idag gick jag upp klockan 9, fixade allt här hemma; gav katterna och råttorna mat, klädde på mig, fixade allmänt, sen körde jag till Höör. Parkerade min bil och sprang som en galning till tåget för att hinna med det där Meral befann sig. Vi åker till Lund, tar sedan tåget till Landskrona. Åker trådbuss i Landskrona ner till färjan till Ven, köper biljett och går på båten som så fint står och väntar på oss. Vi påbörjar vår 30 minuter långa färd ut till den vackra sommarön. 
Som vanligt är vädret mer än bra där ute, och vi påbörjar vår vandring (se karta)
 
 
 
Sammanlagt skulle jag tippa på att vi gått minst en halv mil på bara ven, sen har vi ju gått lite innan vi kom dit också ;)
Det började med att vi steg av färjan, sen gick vi upp för den långa backen och förbi cykeluthyrningen. När vi kom till den lilla affären på ön så köpte vi vars en glass. Gick till Sankt Ibbs kyrka och tittade på utsikten över småbåtshamnen nedanför. Fikade när vi kommit ner till småbåtshamnen, sen gick vi vidare. Otroligt trevlig sällskapp, PLUS att jag lyckats bättra på min bränna ;) 
 
Kod för att importera min blogg till Nattstad: 6632475012 "
 

Jag ska bli sån som plågar folk! Jag ska bli tandsköterska!

Publicerad 2013-06-17 02:00:14 i

Hej alla! Som vanligt går det ett tag mellan inläggen, men det lär ju göra er tusen gånger gladare, right? Jag menar, hade jag lagt upp ett inlägg om dagen så hade ni ju tröttnat på mig ;) Haha, nej men skämt åsido. 
Jag har äntligen kommit fram till vad jag vill bli, och SKA bli! Jag ska bli tandsköterska! Sen varje gång man säger det till någon, så får man värsta blicken som säger "Hjälp mig!", följt av kommentaren: "Så du ska bli en sån som plågar folk?". NEJ, det är tandläkaren som plågar folk, jag bara assisterar ;) Hur som helst, jag sökte in till utbildningen i både Helsingborg och Malmö. Helsingborg kallade till lämplighetstest som innefattade ett test i logiskt tänkande (sånt där man ser en massa symboler, sen ska man lista ut vilken symbol som fattas), och ett personlighetstest (som innefattade frågor om en själv som person, som ser om man är rätt typ av människa att jobba med detta). Vi började med det logiska testet. De säger till en innan att det kommer vara JÄTTESVÅRT för ALLA (ingen panik där...), och att man kommer tycka att det är jobbigt och krävande. När jag gjort det, kände jag att det visst varit lite jobbigt, men inte så jobbigt som de försökte få det att låta, plus att jag tyckte att det gått rätt så bra. Men när man pratade med folk i korridoren efteråt så var de flesta helt panikslagna och gnällde över hur extremt svårt det varit, och att de aldrig lär komma in... Personlighetstestet var a piece of cake.. verkligen. Man hade kunnat lura dem totalt på om man hade passat som detta eller inte, då man kunde lista ut vilka svar de var ute efter. Vill bara poängtera att jag svarade helt sanningsenligt! Sen efter detta fick vi information om hur vi får reda på om vi kommit in eller inte, sen fick vi gå hem. 
När dagen väl kom när vi skulle få veta svaren, så ligger jag och sover i sängen - klockan är väl typ vid 10-11 på förmiddagen. Hör att det plingar till i telefonen - jag har fått mejl. Av någon anledning väljer jag att kolla mejlet, vilket jag aldrig annars gör när jag vill sova. Det står att jag kommit in på utbildningen för tandsköterska på yrkeshögskolan i Helsingborg! Fattade det inte då, men sen gick det upp för mig. Var tvungen att fråga utbildningsledaren hur många som sökt. 381 sökande, varav 262 var behöriga till utbildningen, till 30 platser. Jag är en av de 30 som kommit in, helt sjukt! Sen kollade jag upp hur många poäng jag fått på testet. Man kunde få 20 som max, och jag hade 12,5 och kom in som nummer 9!!! Den som hade högst poäng hade 14. Är riktigt stolt över mig själv! Och jag som satt och var orolig att jag inte skulle komma in... haha! Så jag börjar skolan igen till hösten, och det känns så jäkla bra!
 
Från det ena till det andra, jag var på studenter nu i veckan. Älskade kusin Hannah i onsdags och älskade Nita i lördags <3

Om

Min profilbild

AcceptMeNow

tjej på 21 år - bor ihop med min kille; David - på fritiden umgås jag med vänner, läser böcker & tränar - har två katter; Sixten & Nixi - är diabetiker - jobbar som servitris - har aldrig varit utomlands (Danmark räknas inte) - har en ödla; Hugo - har två råttor; Sture & Felix

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela