AcceptMeNow

Accept me, or else... ;)

Tidningar

Publicerad 2012-11-25 23:33:26 i

Ganska sjukt egentligen, om man tänker efter, hur mycket pengar man lagt på tidningar.. Satt och kollade genom de tidningar jag sparat. Frida, story, story novell, MyStory, solo, starlet, chica och övriga skvallertidningar. Och det är bara det jag har kvar. Kastat/gett bort en jävla massa okej-tidningar och för att inte tala om Julia..

Lådan på bilden innehåller enbart tidningen Frida.. Högen till vänster är novelltidningar, och de kommer jag garanterat behålla väldigt länge.. Finns det någon novelltidning idag? Som enbart innehåller noveller, och då i olika genrer?

Blir lite småirriterad!

Publicerad 2012-11-20 11:57:43 i

Ja, som sagt, Tradera i mitt hjärta <3 Men nu är det så att i torsdags vann jag en auktion på kvällen, och förde över pengar till människan som höll i auktionen. Alltid när jag fört över pengar skickar jag ett mejl till människan och talar om hur mycket jag betalt, för vad jag har betalt, och att jag vill att personen talar om för mig att denne har fått pengarna, och berättar när varan skickas. Detta är ju för att båda parter ska veta vad som händer, och att jag som kund inte ska känna mig extremt lurad om paketet aldrig dyker upp (kan ju vara så att det inte är skickat..?).
Detta har vissa människor svårt att förstå. Jag har köpt ca 12 varor på Tradera under lite mer än ett år, och har bara haft problem med detta två gånger - andra gången var med den auktionen jag vann i torsdags. 
 
Jag insåg ju redan i helgen att jag nog inte kommer få något jävla svar från människan, då denne inte sagt till mig att han/hon har fått in pengarna (pengarna ska ha kommit in samtidigt som jag godkände transaktionen, eftersom vi har samma bank). Men lite smånaiv som man är, så tänkte man att han/hon säkert väntar tills paketet skickas.. Icke! Paketet kom idag, och har inte hört ett jävla skit från personen. Gissa vem som kommer få så låga poäng som det bara går under "kommunikation"! 
 
Vad är det som gör att de skiter fullständigt i att bara skriva ett jävla fucking mejl där det bara står typ "varan är skickad, mvh ........" ooooooh, jobbigt! Man blir ju lite småirriterad!

Undrar om det finns spöken, eller nått?

Publicerad 2012-11-18 01:00:44 i

Ända sedan jag och David flyttade in i vår lägenhet för lite mer än ett år sen, har det hänt en del skumma saker måste jag säga... Grejen är den, att jag tror att det spökar - men inte i vår lägenhet, utan i lägenheten ovanför oss. 
 
Vi flyttade in i oktober 2011, och fram till (kanske) början på december verkade allting vara som det borde - eller åtminstone så märkte man inte av någonting. De ovanför oss skulle flytta, och eftersom vi känner dem sen innan, så visste vi i stora drag när det var tomt där uppe. Varje morgon, alltid klockan 09.00, började "någon/något" slå i badkaret i lägenheten ovanför vår. Jag höll på att bli galen, då jag ofta hade sovmorgon och försökte sova vid den tiden (värt att tillägga är också att jag inte är lättstörd för fem öre). Det höll på att banka så varje morgon till den dagen då nästa människa flyttade in någon gång i början på januari - sen dess har jag inte hört det. 
Varje morgon, men inte något speciellt klockslag, sen den nya flyttade in, hör man en man som hostar på ovanvåningen. Han hostar tills det låter som han kväver sig själv. Så vitt vi vet bor det en ensam tjej där uppe, och är helt hundra på att det inte är hon - speciellt när det låter ibland när man VET att hon inte är hemma. Ett tag, en period på kanske en månad, hördes dagligen någon som skrek på hjälp där uppifrån också. Satt ibland och funderade på om man skulle gå upp och plinga på, ifall personen verkligen behövde hjälp. Men det slutade ganska fort, så man lät bli. 
Efter att ha pratat med en av de som bodde där tidigare, så sa hon att ibland kände man sig iakttagen om man var ensam hemma i lägenheten. Precis som att någon stod och tittade på en - men där var ju givetvis ingen där. Saker försvann, och saker tillkom som inte hörde hemma där uppe.
Där var inga skumma saker som hände i just vår lägenhet förrän för någon månad sen. Dagen innan jag åkte till Stockholm, alltså den 7 oktober, satt jag och David och tittade på en film - My Soul to Take. Det är så en typ.. skräckfilm, och i denna film finns det en tjej som var otroligt religiös.. så David satt och sa "till henne" att hon skulle ge sig, och Gud finns inte där för en och en massa sånt. Vi hade stängt in katterna i sovrummet, för vi åt samtidigt som vi tittade på filmen. Helt plötsligt hör vi ett ljud från vänster, där vi har en bokhylla med lite böcker, pärmar och spel i. Jag tänkte direkt "jaha, vad håller nu katterna på med?", och kollar efter. Där var ju givetvis ingen katt i bokhyllan, för de var båda instängda. Däremot stod min psalmbok utdragen en bra bit i bokhyllan, och var sneddriven. Innan filmen hade jag tagit kaffekannan som stått framför böckerna, och då var den inte utdragen - så jag vet med säkerhet att det inte är så att någon skulle jävlas! Ovanpå allt så det ljudet vi hörde, var precis som när en stor bok hasas ut, och inte lyfts... Det var lite småläskigt, men vi skrattade bort det. David sa att det förmodligen var Gud som var pissed off på honom eftersom han kritiserat honom under filmen (var ju trots allt psalmboken som var utdragen) - var det Gud, så visade han sig inte igen på kommando iaf... David skulle sova ensam natten därpå, men det gick bra!
Kanske tre veckor efter detta, upptäcker jag från ingenstans att Bibeln också var utdragen, men bara ca 4 cm. Det började bli lagom läskigt nu...
En dag upptäckte vi en massa mörka fläckar på väggen ovanför Davids dator, och vi har försökt komma på vad som orsakat dem, men har inte kommit fram till något. Det kan omöjligt vara katterna, då de är utspridda på en meters bredd, och så högt upp att katterna hade varit tvugna att stå på något samtidigt som de sträcker sig så långt de bara kan - men ja, krävs som sagt något att stå på....
En vecka senare upptäcker jag likadana fläckar på golvet i hallen, men de är numera borta - de på väggen är kvar.
Sen har vi ju våra söta små fyrbenta djur, Sixten och Nixi. De kan stå och verkligen stirra ut i tomma intet, du får inte deras uppmärksamhet..!
 
Hur förklarar man allt detta? 

Breaking Dawn, part two <3

Publicerad 2012-11-17 22:15:51 i

Måste säga att det var en bra film! 
Och måste säga att jag inte förstår varför folk ska klaga på massa skit? 
 
Lagom att fråga efter den på någon marknad i sommar - brukar hota med att jag inte köper fler filmer av dem om de inte har den ;) skämt åsido! HAHA! :)
 
Nu ska jag skriva brev till Linnea, hejdå! :)

Tradera <3

Publicerad 2012-11-14 13:45:25 i

Ibland undrar man om det var bra från början att gå med på Tradera.com... Har ju dock köpt en del saker, och det mesta har väl varit till nytta - men mycket skit också.
 
Det första jag köpte var en grå, "blommig" klänning, som är hur snygg som helst om man sätter dit ett skärp. 
Har även köpt olika klädpaket, oftast med dålig utgång.... mycket där som inte var värt köpet, eller som inte passade - dock får man ju se det som att det jag faktiskt gillade och som passade var ju hur bra som helst!
Har köpt en bok till mamma (som hon redan hade....... men ändå!). Fulländat min samling av Liza Marklunds "Gömda"-serie (mer känd som "Asyl").
 
Sen idag gjorde jag något som jag sagt till mig själv att INTE göra. Köpa skor via internet, och från Tradera dessutom ( =ingen retur om de inte passar). Men måste säga att jag tyckte att de var snygga, och tur är väl det! Det är dessutom min ordinarie storlek, så får hoppas på det bästa! 
Här är de iaf :) (OBS! Lånad bild!)
 
 
Så, vad tycker ni? :)

OC

Publicerad 2012-11-12 23:16:25 i

Japp, nu har jag sett klart alla fyra säsonger av serien OC (den med Mischa Barton och Benjamin McKenzie). Så nu ska jag ju ge ett omdöme då.
 
Tänker då säga vad jag tycker utan att spoila det för någon, om nu någon som inte sett hela serien som planerar att göra det. Men jag gillade slutet - alltså det sista avsnittet! Däremot tyckte jag att säsong fyra spårade ut en aning, och att de skulle slutat med sista avsnittet i säsong 3 (ni som sett det, vet vad som händer där). Men om man ser det som att säsong fyra spårade ut en aning (asså, bara LITE), så kan man ändå acceptera det. Säsongen är på bara 16 avsnitt, och sista var ju hur bra som helst, och de första... kanske fem avsnitten (?) var bra och inte alls överdrivna. Så 10 avsnitt var lite "flippade" bara. ......nu känns det som att jag bara svamlar >.<
 
Så, nu till den stora frågan - vad ska jag nu se för serie?! Innan OC tittade jag på alla säsongerna (8 stycken) av Charmed (Förhäxad), så något måste jag ju titta på! Har sett hela Prison Break, hela OZ och två säsonger av Beverly Hills 90210 (den gamla då). Tips?
 
Från det ena till det andra. Sixten är en söt kise, och det ska han nog vara glad för! För idag när jag höll på med saker på datorn, som jag inte gärna ville skulle försvinna, hoppar han upp på datorn och stänger av den... (knappen sitter ovanpå datorn, vilken idiot som nu bestämde det.......!) Blev arg, men suckade bara och gick därifrån. Så sitter söta lilla Sixten bara och sötar sig och tittar sött på mig... dör av denna sötheten....
 
Varit på ljusparty idag också, men fick ont i huvudet av alla doftljus - så efter att ha tittat i katalogen och inte hittat något jag ville ha, så gick jag hem. 

Depp...

Publicerad 2012-11-12 12:43:28 i

Var lite halvt missnöjd med mitt liv idag, så gick inte upp ur sängen förrän klockan var 12, och det bara för att katterna ville ha mat.

Vill komma någonstans i livet, ha ett jobb med vanliga dagtider, så man slipper helt eller delvis helger och sena kvällar.

Att komma på vad man vill göra med sitt liv är ju lättare sagt än gjort.. Har tre alternativ.
1. Bara se till att jobba ihop de timmar som krävs för att komma in på apotekstekniker (motsvarighet: jobba heltid inom vård, omsorg eller service i ett halvår = typ 960 timmar)
2. Hoppa på naturvetenskapligt basår och läsa om alla de ämnena jag läst i gymnasiet, fast med bättre betyg. Detta för att läsa till farmaceut.
3. Sätta mig på komvux och läsa upp matte och kemi B så jag kan läsa till farmaceut.

Får ta och kolla upp hur många timmar jag jobbat sen jag tog studenten.

Trötthet..

Publicerad 2012-11-10 22:43:38 i

Ganska intressant med trötthet... Ena sekunden är man pigg som en - ja, jag vet inte vad - och i nästa är man trött som ett helvete. Det hände mig idag. Klockan 19.30 bara kom det över mig, blev så trött att jag inte kunde hålla ögonen öppna! Så efter att ha kämpat emot en liten stund, så gav jag med mig och somnade på soffan. Vadnade två och en halv timme senare - konstaterar att jag inte kommer kunna somna som jag borde inför natten... men nu är jag rätt så pigg........ FAN!
 
 
Borde lägga mig igen, BUMS! Men neej, det tänker jag ju givetvis inte göra

Ja... nu ska jag försöka illustrera något för er här!

Publicerad 2012-11-10 17:16:52 i

För något år sen (max 3 år sen) hittade jag ett par... sandaler (?) på H&M som fanns i både gula och blåa (tror inte de fanns i fler färger). Då man måste hushålla med sina pengar, så köpte jag dem inte trots att jag älskade dem! Sen kollade jag på H&Ms hemsida, och där fanns de, billigare dessutom! Så jag tänkte köpa. Men eftersom jag är ett gränsfall mellan storlek 39 och 40, så vågade jag inte köpa utan att ha provat. Så jag löste detta med att åka till en H&M butik, och provade - då hade de bara gula inne. Efter att ha kommit fram till vilken storlek som passade mig, så gick jag hem och skulle beställa, då var blå slut i den storleken... så projektet lades ner. Tyvärr har jag ångrat det lite då och då, och har letat efter bilder på sådana så jag kan efterlysa ett par - men hittar inte någonstans! 
 
Så nu hade jag tänkt illustrera ihop ett par, och efterlyser dem nu hos er! Och om inte annat, om ni kan hitta bild på dem, så jag kan efterlysa dem på andra ställen mer konkret. 
 
KLACKEN såg ut som på dessa - vet inte om det kallas kilklack när den gå in lite undertill? BARA klacken på denna bild som är typ likadan!
 
 
 
Sen själva "tyget" såg liiiite (EXTREMT LITE) ut som på dessa. Men det var fastare. Då antingen ljusblåa eller gula. Och istället för det som ska likna en söm på dessa, så satt där ett spänne, om jag inte minns fel. 
 
Ja, ni förstår... svårt att förklara så att folk vet vad man menar, om man själv inte lagt märke till dessa skor tidigare. Sökt på allt möjligt på Google, men hittar dem inte. Tala gärna om ifall ni vet vilka jag menar, eller ni hittat någon bild...

Ni är underbara!

Publicerad 2012-11-10 11:02:12 i

Det stod ju mellan dessa två klänningar (som jag, om folk inte läst det, plannerar att ha på jul/nyår)
Och eftersom folk är så gulliga och faktiskt bryr sig om att kolla vad jag lagt upp, och vad jag behöver hjälp med, så har jag nu kommit fram till ett beslut. Sen kan man inte alltid undgå det faktum att priset har betydelse ibland... alternativ 1 kostar 329:- och alternativ 2 kostar 249:-, alltså lite skillnad. Däremot blir skillnaden inte så stor, eftersom alternativ 1 kommer från Zalando.se = fri frakt (och fri retur), och alternativ 2 kommer från Nelly = 39:- i frakt. Dock blev alternativ 2 billigare (288:-) än alternativ 1 (329:-)
 
Så varför kom det sig då att det blev denna ändå?
Jo, precis (i typ samma sekund!) som jag beslutar mig för att ta denna, och strunta i att den är lite dyrare, så sänker de priset på den!! Så nu fick jag den för 259:- + INGEN FRAKT!!! Sånt flyt man har asså! :) Sen det faktum att där var 3 stycken kvar i min färg och storlek, gör ju att det känna ännu bättre ;) 

Vilken klänning ska jag välja?!

Publicerad 2012-11-10 01:41:51 i

Dagen blev inte som man tänkt sig men den blev ändå hur bra som helst! 
 
Vaknade vid halv 11 (så gick det med det där att vända rätt på dygnet.......), och "småsov" till 11, men katterna skulle på och störa sig, så varje gång jag somnat till, så vaknar jag av att de väsnas. Och då tror jag givetvis att jag sovit i typ 2 timmar, men det har bara gått max 5 minuer...... 
Mitt problem med det här att vända rätt på dygnet är inte att jag är trött (eller hur jag ska uttrycka mig), utan det är att jag inte har självdiciplinen att gå upp när klockan ringer vid 8. Ska jag inte göra något som gör att jag måste gå upp (typ att man ska till sjukhuset eller så..) så får jag inte upp mig själv tidigt. Har inga som helst problem att gå upp vid halv 7-7, om det bara är så att jag måste gå upp då. Dessutom mår jag mycket bättre när jag gått upp då, känner mig inte trött och hängig under dagen, och får inte sån konstig huvudvärk som jag kan få om jag sovit för länge. Mår helt enkelt mycket bättre av att gå upp i tid - men vad fan ska jag göra med min självdiciplin?! Någon som har några tips, så dela gärna med er! :)
 
När jag vaknat tittade jag på ett avsnitt av OC, sen stack jag och handlade syrsor till Hugo (vår ödla) och inhandlade tillbehör till en god måltid; tacos! 
 
Problemet med maten uppstod när klockan var 16.20, då Fanny ringer och frågar om jag kan komma och jobba klockan 17. Det var nämligen så att de hade en bokning på 18 personer, en på 3 personer, en på 4 personer och en på 5 personer, och alla nästintill samtidigt. Sen eftersom det är After Work, så har vi en massa "ordninarie" gäster också, sådana som inte bokat bord. Restaurangen var full, men som tur är var det ingen som ville äta där som inte fick plats. Bokningen på 18 personer hade dessutom varit så gulliga och beställt i förväg vad de skulle ha att äta, vilket sparar en del tid åt oss, plus att köket är förberedda på vad de ska tillaga. Hade det inte varit så att man har mat för avhämtning också, så hade det inte varit några problem för Fanny och Jennifer idag. Jennifer är så pass duktig redan att det är helt sanslöst! :) Men nu var det ju det där med avhämtning...... folk var sura för att den preliminära tid man gett dem i telefon inte överrensstämde med när maten blev klar. Störst problem hade vi när 18-personers-bordets mat skulle tillagas, då blev de lite efter i köket. Blir en aning irriterad på när folk inte kan ha någon som helst förståelse för situationen. De kan själva se hur de 2-3 pizzabagarna skyndar sig allt vad de kan, tar sig inte ens tid att dricka lite. De ser också hur de 3 servitriser som är på stället springer till höger och vänster och vill vara alla gäster till lags, inte heller de tar sig tid till att dricka något. Vad de inte kan se, är hur jävla hårt våra 2 kockar i köket kämpade på! De låg så mycket efter med allt idag på grund av att vi hade ett helt bord med nästan 20 personer som alla skulle ha mat från köket, och medan de håller på med det - och varken har tid, resurser eller plats - så kan de inte skynda på med de beställningar som ständigt ramlar in hos dem både från restaurangen och avhämtning. Att stå i kassan vid sådana rusningstider kräver nog att man är lite hårdhudad, då vissa kan klämma ur sig de hemskaste kommentarerna som direkt indikerar på att de inte tycker att man sköter sitt jobb väl. Vissa ser bara inte hur hårt man arbetar...
 
Men bortsett från sådana tråkigheter, så har allt gått hur bra som helst idag. Hade väl, så vitt jag hört, bara ett bord (eller åtminstone EN person vid bordet) som klagade på att det tog tid med maten, och det är ändå bra eftersom det var totalt KAOS på stället. 
 
När jag sen kom hem, klockan halv 11, lagade jag och David mat tillsammans - tacos (som ni minns). Jag var inte allt hungrig eller sugen på det efter att ha jobbat med mat halva dagen, men fick ju äta ändå. Kanske får rycka in på jobbet imorgon också, men de skulle ringa efter mig om det behövdes. Inte helt sugen på det, men väl där är det inga problem, och det är roligt :) 
 
Även så att jag suttit och kollat efter klänning till jul (men kanske nyår också), och ska välja mellan dessa två. Vad tycker ni? 
Bältet följer med till alternativ 2, mest så att ni vet ;) 

Vilken dag!!

Publicerad 2012-11-08 23:03:20 i

Hunnit med mycket idag! Efter det jag skrev innan idag så har jag, som nämnt, varit på Nova. Köpte en tröja på H&M, sen blev det inte mer där. Var med Sandra även i Eslöv, så var på ÖoB - där jag köpte hårfärg (mörkbrun) och två diadem. Handlade fika på Ica också, sen körde vi hem till Sandra. Kollade på "Hem till Midgård" och Sandra färgade mitt hår. Är supernöjd! Väl hemma så lagade jag mat, någon form av kycklinggryta. Aldrig tidigare tillagat kyckling, så det blev rätt bra :) önskas recept, så säg till :)

Redan uppe!

Publicerad 2012-11-08 09:44:14 i

Inte riktigt likt mig, men har redan gått upp! Gick upp kl 6.45, somnade inte förrän vid kvart i tre inatt... Så då kan man ju fråga sig varför jag är så dum och går upp så tidigt... Dels så är det så att jag behöver vända rätt på dygnet, har inte kunnat somna på kvällen för att jag gått upp så sent om dagarna. Sen har jag agerat skjuts och stöd idag också, varför tänker jag inte dela med mig av nu ;)

Ska dra ut till Nova lite senare tänkte jag, kolla efter skor och någon svart tröja.

Väntar fortfarande på svar från stället jag var på anställningsintervju. Hoppas de hör av sig snart, och att de hör av sig även om det är så att jag inte fått tjänsten.. De sa att de skulle göra det, men man vet aldrig.

Låg och höll om min älskade Sixten inatt, men båda armarna om honom! Vi tyckte båda att det var mysigt, och hade säkerligen legat så hela natten om det inte varit för att det blev så jävla varmt.. Älskade katt <3

Just nu känns det så lockande med den julmusten som ligger i bilen, men den får man vänta med.

Nej, nu ska jag återgå till min hemliga sysselsättning, see yaa!

Nu har man varit duktig :)

Publicerad 2012-11-07 22:48:36 i

Efter flera timmars (!) slit, har jag nu diskat klart ALL disk i köket! Känner mig ändå lite duktig (a)
David har också varit lite duktig! Direkt när han kom hem från jobbet började han städa toaletten, vilket var väl behövligt. Efter att jag lagat mat, diskade han även de använda kastrullerna, så nu är där ingen disk alls :)

Tittade på "Stalkers" på TVn med David nu för en stund sedan. Fan va hemskt att vissa människor ska behöva genomlida sådant! Tänk själv om man skulle bli förföljd av ett ex eller en helt okänd människa.. Den otryggheten som uppstår, och att aldrig veta om det kommer leda till något annat lite senare, så som mord.. Hon tjejen de hjälpte idag sa att det är 8 kvinnor i Sverige varje år som mister livet på grund av en stalker.. Nu vet jag inte hur pass den siffran stämmer, men oavsett om det är 1 eller 1000 årligen, så är det ju hemskt och oacceptabelt! Och som i denna tjejens, och många andra skulle jag tippa på, så tar inte polisen det på tillräckligt stort allvar när man anmäler gång på gång. Visst, polisen har kanske inte resurser till det, men då borde man väl ändå utveckla någon organisation, eller att polisen lägger mer resurser på detta jobb, som kan ta hand om sånt här. Kan tycka att TV inte ska behöva gå in och lösa sånt här, även om det i vissa fall blir effektivt. Den mannen som var efter denna kvinnan visade sig ha dränkt sin son (en liten bebis) på 70-talet - då bodde han i Norge. Han fick 8 år i fängelse för det. Om han kunde döda din egne son, som dessutom var så liten att han inte kunde försvara sig, vad hade han då inte kunnat göra med denna kvinnan?
Som tur är, så insåg man i Sverige att han inte var riktigt frisk, så han fick psykiatrisk vård istället för fängelse...

Men från det ena till det första igen, såhär ser köket ut nu :) lägger till en bild på stället vi har micron och kaffekokaren också. Vet att de flesta inte varit hemma hos mig, men just där brukar det vara riktigt stökigt! Men inte nu :D

Okej, jag ljög..

Publicerad 2012-11-07 12:27:07 i

Okej, jag ljög igår, men inte med vilje! Jag gick inte alls och diskade, faktum är att jag inte ens kom ifrån datorn innan David kom hem! Så det stora diskberget är kvar.. Så nu ska jag sticka till Ica och handla lite, sen Apoteket, sen hem och äta och kolla ett avsnitt OC. Sen är tanken att jag ska diska. Köket kan ju inte se ut såhär...

Kisarna, i en pepparkaksburk..

Publicerad 2012-11-06 17:58:32 i

Okej - kom nyss hem. För först och fikade med Jennifer - trevligt! :) Sen var jag hos min farmor och farfar. När jag nu kom hem upptäckte jag att medan jag varit hemifrån har mina små uuuuuunderbara katter varit och snott Davids pepparkaksburk som stod vid datorn. Locket var av, och nästan alla pepparkakor var borta... kan de ha gömt dem? Tror jag inte. För jag tror att mitt matvrak till långhårig katt - alltså Nixi - har knaprat i sig sitt lilla byte. För övrigt så tror jag inte att Sixten varit delaktig i denna operation heller, för han är inte precis hjärnan i huset.. han kan möjligtvis vält ner burken på golvet, men Nixi har definitivt varit den av dem som öppnat burken. Ovanpå allt låg ett glas på golvet, som tur är var det helt. 
 
Katterna ska vara glada att de är så söta som de är, för annars kunde det gå illa för dem ;) 
 

Men nu ska jag gå och diska. Inget roligt diskberg ute i köket, inte. 

Those moments!

Publicerad 2012-11-06 11:58:26 i

Jag och min sambo, David, har varit tillsammans i 3 år. Vi har haft våra stunder, både bra och dåliga. Vi är ganska så knäppa tillsammans, har jag förstått - men antar att det är ett tecken på att vi passar ihop :)
 
Det närmar sig jul nu, vet inte riktigt vad jag tycker om det... Men det som är underbart med just denna julen, är att jag och David ska fira tillsammans för första gången. Någon måste ju offra sig ;) så jag valde att vi kunde fira med Davids sida denna julen. Undrar hur det kommer gå, förmodligen hur bra som helst. 
 
Nyår är det knivigare med i år.. 
2009 var vi med mina föräldrar hemma hos min farbror och hans familj, eller ja... delar av den
2010 var vi med dåvarande kompisar hemma hos Davids föräldrar
Och förra året var vi hemma hos mina föräldrar med Marie.
Så vad ska då hända i år? Vet inte om jag känner för fest - nyår med raketer och sprit går liksom inte ihop.. och om jag nu skulle känna för fest, var skulle det då vara?
Sen har vi ju blivit med katter (höhö), så om vi inte ska vara hemma får nog de följa med dit vi ska = ingen fest!
Någon som har några nyårsförslag på vad man kan göra? 
 
Nää, nu ska jag pysa. David kommer bli arg på mig om jag inte diskat lite när han kommer hem - han TVÄTTADE ju trots allt åt mig i söndags! Hur jag nu fick honom till det, men jaa ;)

Nu tänkte jag ta tag i denna bloggen igen!

Publicerad 2012-11-05 23:53:56 i

Hej alla läsare! :)
Som vissa kanske märkt, har jag varit borta i 2,5 år nu, och mycket har hänt sedan dess! Tänker inte ta upp allt här, för det skulle ta en evighet att skriva allt som hänt, bra som dåligt - men i alla fall, lite kan jag allt skriva!
 
Idag var jag på anställningsintervju (var kan kvitta), och jag tycker att det gick lite sisådär. Var sjukt nervös! Märkte dock på facebook att jag inte var ensam om att gå på sån intervju just idag, det var faktiskt TVÅ till, så antar att det är anställningstider nu då :) Mitt CV kan ju tala för sig själv, det är inte alls dumt det! 
 
Söker för tillfället ett antal jobb, just för att jag vill komma någonvart här i livet - inte bara stå och stampa på ett och samma ställe för evigt. Jobbet jag har för tillfället - servitris på en restaurang - är inte dåligt, faktum är att jag älskar det! Att träffa människor på det viset som jag gör där är hur kul som helst, men det är just det att jag känner att det är dags att gå vidare, kanske hitta något stadigare jobb - helst utan eller delvis utan helger. 
 
Under hela min gymnasietid gick jag runt mycket av tiden med kraftig huvudvärk och illamående, misstänkt migrän. Inga tabletter hjälpte, och ibland var det riktigt outhärdligt! Efter studenten i somras försvann min huvudvärk helt och hållet! Tills nu, för knappt en månad sen. Det är ganska tråkigt, men fortsätter det en längre tid, får jag söka läkarhjälp för det. 
 

 
Sist jag skrev, ett tag innan jag fyllde 18 (nu är jag närmare 21 än 20), så var det snack om att jag skulle flytta över till vuxen diabetesmottagningen, och det har ju inträffat! Hade först ett möte med både min sköterska och min läkare, och det gick väl bra antar jag. Sen sen var det ju bara sköterskan man skulle träffa några gånger om året, och min läkare en gång om året. Började märka att min sköterska glömde saker, och sa alltid till mig att så fick jag inte göra, och det är inte bra för mig, och jag är oansvarig och liknande saker - då fick jag nog en dag. Jag skällde ut henne (mjaa, satt och hysteriskt grät och var arg typ), sa att jag minsann skulle byta sköterska - vilket jag drog ut på att göra efter detta. Efter den händelsen blev hon snällare, hon ringde jätteofta och frågade hur jag mådde. Tills jag, nu i oktober som var, inte hade haft en tid till henne på ett helt år! (ska ha var tredje månad!) Så jag gick in till mottagningen och pratade med kvinnan i receptionen och sa att jag misstänker att min sköterska gått i pension, för jag har inte fått en tid på länge - och det visar sig att hon inte alls gått i pension, och att hon inte skickat ut tiden till mig som hon skulle. Då ville kvinnan i receptionen gå och höra med henne och fixa en tid till mig, men jag sa att jag ville byta sköterska. Så jag gjorde det, på rekommendation från en läkare där mamma jobbar. Det blev hur bra som helst! Hade det inte varit för att jag gillar min läkare, så hade jag förmodligen vänt mig till Malmö, eller kanske till och med en vårdcentral. 
 
Jag och David har förlovat oss också sen sist jag skrev. 1 juli 2011 <3 Vi har även flyttat ihop, och skaffat två katter (Sixten och Nixi). Så ja, som ni förstår har livet fått en helt annan vändning - och det känns bra. Har även tagit mitt efterlängtade körkort, vid 19-års ålder! Och införskaffat bil nummer 1 - en Seat Ibiza -00 och bil nummer 2 - en Saab 9-5 -00. Saaben är min älskling, men skulle gärna vilja ha en Honda Civic.
 
Blev tyvärr en vän fattigare också förra året, och inte på mitt initiativ. "Förlorade" min bästa vän, som jag alltid skulle hålla ihop med tills jordens ända. Tyvärr blev det inte så, efter att hon, nämner inga namn, i korta drag blivit sur på mig och David när vi räddat hennes onyktre pojkvän från en eventuell död på sin första fylla - för hon var ju inte där, och han behövde inte den hjälpen. Han fick ta hand om sina egna problem själv. Men så är det, och jag är bara glad att hon visade sin "rätta sida", så att jag kunde bli av med odågan. Att hon ovanpå allt snott mitt halsband, det finns det inget att göra åt i dagens läge. 
 
Imorgon ska jag troligtvis ut och fika med en gammal tjejkompis, träffa en annan tjejkompis och snacka allvar och lämna lakan till mina föräldrar. När jag ändå befinner mig i krokarna, ska jag nog in och hälsa på min farmor och farfar - det var ett tag sen. 
 
Lite mindre roliga saker - man säger ju att varje klass (skolklass) har en av varje typ, till exempel en som blir känd, en som flyttar utomlands och en som är homosexuell. 
Förra sommaren, 2011, omkom en kille som gick i min ursprungsklass i en olycka ute på vatten. Som jag minns honom, var han otroligt snäll alltid, skrattade ofta. Vad jag inte kan förstå, är varför unga människor måste dö. Jag kanske är dum, men när man ser dödsannonser i tidningar, så blir jag nästan.. typ.. glad (?) eller lättad (?) när det är någon äldre som gått bort. Att se födelseårtal som 1996, 1992, 1987, 1970 och liknande är inte så som världen bör ha sin gång - men ändå är det så. De äldre ska inte behöva begrava de yngre - ingen förälder ska behöva begrava sitt barn...
Ryktesvägen har jag även hört att vi har en i ursprungsklassen som ska in i fängelse, men hur sant det är vågar jag inte svara på. 
Vi har minst två som hållt på med droger, sälja eller bruka - what´s the difference?
Vet inte om någon flyttat utomlands, men utanför säkra skåne är där folk som bor och går i skola. 
Tror inte att där är någon som fått barn ännu.
Undrar om min ursprungsklass (högstadiet) någonsin kommer ordna en återträff? Vill man gå på den då? Däremot - gymnasiet! Om inte annat, så några rundor Laserdome hade väl inte skadat? ;)
 
Det närmar sig jul.. - igen. Vad ska man önska sig? Har inga idéer alls! 
 
Men nu ska jag dra mig från datorn - kan ju inte berätta allt om mitt liv so far nu ju, då har jag inget att prata om sen ;)

Om

Min profilbild

AcceptMeNow

tjej på 21 år - bor ihop med min kille; David - på fritiden umgås jag med vänner, läser böcker & tränar - har två katter; Sixten & Nixi - är diabetiker - jobbar som servitris - har aldrig varit utomlands (Danmark räknas inte) - har en ödla; Hugo - har två råttor; Sture & Felix

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela